EMBRACER
FLER PÅGÅENDE FÖRVÄRVSDISKUSSIONER NU ÄN NÅGONSIN -VD (Direkt)

2021-08-05 12:47

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Trots att det råder hård konkurrens inom förvärvsmarknaden som präglas av hög aktivitet finns det samtidigt en mängd skickliga entreprenörer där ute, och anledningen till att Embracer lyckas med fortsatta bolagsuppköp förklaras delvis av dess operationella modell.

Det uppger Embracers vd Lars Wingefors under en rapportpresentation på torsdagen med anledning av de nyligen åtta förvärvade bolagen.

"Vår operativa modell står sig stark då vi har totalt åtta team som mer eller mindre på daglig basis jobbar med M&A", säger vd:n, och tillägger att Embracer jobbar mycket med långsiktiga incitamentsprogram och tilläggsköpeskillingar, som löper på upp till åtta år, om diverse milstolpar nås för de förvärvade bolagen.

Embracer bedriver i dagsläget förvärvsdiskussioner med fler aktörer än någonsin, understryker Lars Wingefors vidare, som inte verkar ha några planer på att växla ned på förvärvssidan.

"Sen handlar det inte bara om förvärv. Det handlar också om att skapa relationer och göra affär. För mig är det väldigt viktigt att inte skynda när det kommer till förvärvsbeslut, utan man behöver se på det ur ett långsiktigt perspektiv och se till att det är bolag av god kvalité där det finns talang", uppger Lars Wingefors.

Efter torsdagens förvärv svarade marknaden initialt med att handla upp Embracer-aktien över 5 procent, men omkring lunchtid var aktien i stället ned över 4 procent jämfört med gårdagens stängningskurs.

Anthony Livebrant +46 8 5191 7906

Nyhetsbyrån Direkt


Embracer Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -