På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Lancelot Camelot A
Lancelot Camelot ökade 2,2 procent i juli - ny investering i osynliga tandställningar (Finwire)

2021-08-04 13:47
Fonden Lancelot Camelot A steg 2,2 procent i juli, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 2,4 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Christian Granquist och Per Hedberg.

Fondens största positiva bidrag kom under månaden från innehaven i HCA, Alphabet och TE Connectivity, bolag vars aktier enligt förvaltarna alla påverkades positivt av rapporter som kom in starkare än väntat.

I den negativa vågskålen utmärkte sig däremot flera kinesiska bolag. Utöver en allmänt svagare BNP-tillväxt samt ökad spridning av coronavirusets deltavariant, skriver Granquist och Hedberg att flera noterade kinesiska bolag drabbades av ökad politisk osäkerhet. Denna oro utlöstes enligt fövaltarna av att regeringen annonserade utökade regleringar av teknologisektorn, i synnerhet inom finansiell teknologi och inom utbildningssektorn.

Angående rapportperioden för det andra kvartalet menar förvaltarna att denna i sin helhet varit stark, samt att de flesta av portföljens bolag både lyckats leva upp till och överträffa de högt ställda förväntningarna.

Fondens senaste investering gjordes i amerikanska Align Technology, som skapat en osynlig tandställning.

"De tandläkare som anslutit sig till Aligns ”Invisalign System” erbjuder en snabb och exakt tandanalys och baserat på denna en interaktivt framtagen tandställning av genomskinlig
plast. Kunderna vill ha produkten för att slippa den gamla tidens tandställning och tandläkarna vill erbjuda produkten för de kan behandla fler patienter på kortare tid", skriver Granquist och Hedberg.

Enligt förvaltarna är bolagets största marknad USA, men de uppger också att Align genom att utbilda och knyta fler och fler tandläkare och kliniker till sitt nätverk växer i både Europa och Asien. Bolaget hävdar själva att det globalt finns ungefär 500 miljoner människor som är i behov av någon form av tandreglering och har som initial målsättning att behandla tre procent av dessa.

"Vi har följt Align under flera år och investeringen är ett textboksexempel på vad vi letar efter i en investering. De utmanar ett existerande system med ny teknologi och kan med sin mer effektiva och ”snygga” produkt ta marknadsandelar under lång tid framöver. Marknaden växer naturligt med befolkningen och den snabbt växande medelklassen som har råd med denna typ av behandlingar. Vi räknar med att Align har många år av tillväxt framför sig", skriver förvaltarna.[Tabell 1]

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Lancelot Camelot A - I dag

{point.key}

Lancelot Camelot B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -