På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

SPRINT BIOSCIENCE
UTLICENSIERAR CANCERLÄKEMEDELSPROGRAM (Direkt)

2021-08-03 22:54

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sprint Bioscience utlicensierar forskningsbolagets cancerläkemedelsprogram Vps34 till det amerikanska läkemedelsbolaget Deciphera Pharmaceuticals.

Det framgår av ett pressmeddelande på tisdagskvällen.

Vid ingående av avtalets kommer Sprint Bioscience erhålla en förskottsbetalning om 4 miljoner dollar, som kommer att bokföras under det tredje kvartalet 2021.

Förutom förskottsbetalningen har Sprint Bioscience rätt till betalningar kopplade till fördefinierade milstolpar, med ett sammanlagt maximalt betalningsvärde om 277 miljoner dollar, enligt pressmeddelandet.

Vidare uppges att Deciphera Pharmaceuticals genom licensavtalet kommer att ta över det fulla ansvaret för drift och utveckling av läkemedelsprogrammet och övertar därmed samtliga förknippade kostnader.

Deciphera Pharmaceuticals har en godkänd produkt på marknaden i flera geografiska områden samt tre läkemedelskandidater i klinisk utveckling, skriver Sprint Bioscience vidare.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Sprint Bioscience - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -