RNB
SER ÖVER ALTERNATIV, KAN KOMMA GÖRA EMISSION FRAMÖVER (Direkt)

2021-08-03 17:41

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Klädbolaget RNB, Retail and Brands, ser över möjligheterna att fortsätta som ett fristående börsnoterat företag varpå flera alternativ undersöks. Bland annat ser bolaget över alternativet att förvärva kompletterande verksamhet genom utgivande av nya aktier eller sälja existerande verksamhet och förvärva ny verksamhet, enligt ett pressmeddelande.

Bolaget undersöker även möjligheten att i samband med dessa alternativ genomföra en riktad emission till aktieägarna för att inhämta nytt kapital.

Alla alternativ som möjliggör bolagets fortsatta drift kräver dock en uppgörelse med bolagets obligations- och hybridobligationsägare, skriver RNB vidare. Detta då bolaget i dagsläget saknar finansiell förmåga att fullt ut betala ränta och amortera på nominell obligationsskuld. En lösning som bolaget ser som genomförbar är att hela eller delar av obligationen konverteras till nya aktier. Detta skulle troligtvis innebära att obligationsägarna blir den största ägargruppen.

RNBs målsättning är att under andra halvåret 2021 kunna meddela och informera om en lösning för bolagets fortsatta framtida drift.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -