På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

TAKE TWO
RES/AKT 1:30 USD (EST 1:03), UPPREPAR HELÅRSPROG (NY) (Direkt)

2021-08-02 23:04

(Tillägg: flera ställen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det amerikanska gamingbolaget Take Two redovisar ett resultat per aktie på 1:30 dollar för det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret.

Förväntningarna låg på 1:03 dollar per aktie, enligt S&P Global Market Intelligence.

Omsättningen landade på 813 miljoner dollar, jämfört med analytikernas förhandstips om 686 miljoner dollar.

Nettobokningar, som mäter nettomängden av produkter och tjänster som sålts under kvartalet, uppgick under kvartalet till 711 miljoner dollar.

"Under perioden fortsatte vi att investera i vår framtid, vilket inkluderade utökning av våra kreativa team och vår mobilverksamhet", kommenterade bolagets vd i delårsrapporten.

Bolaget upprepar den tidigare prognosen för räkenskapsårets resultat och intäkter. Resultatet väntas fortsatt hamna i intervallet 1:95-2:20 dollar med intäkter i spannet 3,1-3,2 miljarder dollar.

Inför rapporten hade analytikerna räknat med ett resultat per aktie för räkenskapsåret om 2:79 dollar samtidigt som intäkterna väntades uppgå till 3,4 miljarder dollar.

"För året upprepar vi vår outlook, eftersom det har skett en viss förskjutning i vårt release-schema, inklusive två av våra kärn-titlar", kommenterade bolagets vd.

För det andra kvartalet spår bolaget ett resultat per aktie på 0:35-0:45 dollar. Här förväntade sig analytikerna 0:27 dollar per aktie inför rapporten.

Intäkterna spås bli 740-790 miljoner dollar. På denna punkt förväntade analytikerna sig 854 miljoner dollar.

Aktien backar drygt 4 procent i efterhandeln.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -