På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
BLANDAD UTV, TESLA I TOPPSKIKTET, S&P 500 -0,2% (Direkt)

2021-08-02 22:10

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börserna gav upp den breda positiva utvecklingen en bit in i måndagshandeln och avslutade dagen nära nollstrecket. Elbilstillverkarna återfanns i toppskiktet efter att starka leveranssiffror i Kina noterats på flera håll.

Vid stängning var Dow Jones industriindex ned 0,4 procent till nivån 35.837. S&P 500 backade 0,2 procent till 4.387 samtidigt som tekniktunga Nasdaqs kompositindex steg 0,1 procent till 14.681.

Den amerikanska tioårsräntan föll med drygt 6 punkter till 1,18 procent och närmade sig därmed bottennoteringarna från mitten på juli.

"Jag tror att folk tittar på den kraftiga nedgången i långa räntor, samt utjämning av avkastningskurvan, och blir oroliga för den ekonomiska tillväxten", kommenterade Peter Boockvar, investeringschef på Bleakley Advisory, till Bloomberg News.

Bland enskilda bolag återfanns elbilstillverkarna på vinnarlistan sedan starka leveranssiffror i Kina redovisats på flera håll.

De New York-noterade kinesiska elbilstillverkarna Nio och Xpeng levererade under juli leveransökningar i Kina om 125 respektive 22 procent, jämfört med samma period i fjol. Aktierna steg 2,6 respektive 7,1 procent.

Tesla, som också är en aktör på den kinesiska elbilsmarknaden men inte redovisar månatliga leveranser land för land, handlades upp drygt 3 procent.

Även läkemedelsbolaget Pfizer handlades högre, upp 2,7 procent, efter uppgifter om att bolaget höjt priserna på vaccin mot covid-19 i kontrakt som ska gälla framöver.

Fintechbolaget Squares aktie rusade över 10 procent efter att bolaget redovisat siffror för det andra kvartalet, där den tillhandahållna bruttobetalningsvolymen uppgick till 42,8 miljarder dollar, en ökning med 90 procent i jämförelse med samma period i fjol. Square aviserade vidare avsikten att köpa australiska sektorkollegan Afterpay, som är en konkurrent till svenska Klarna, för 29 miljarder dollar kontant.

Mediabolaget News Corp, som bland annat äger amerikanska Fox och brittiska Sky, förvärvar råvarupristjänsten Oil Price Information Service från finansdatabolagen S&P Global och IHS Markit för knappt 1,2 miljarder dollar. News Corp-aktien steg 0,5 procent.

På rekommendationsfronten har Stifel tagit upp bevakning av klädbolaget Levi Strauss med en köprekommendation och riktkursen 38 dollar. Aktien steg 3,6 procent till 28:50 dollar.

Vidare uppgav Goldman Sachs i en analys att investerare bör fokusera på att skydda sig mot minskade månatliga obligationsköp från Fed. Bankens analytiker förväntar sig att Fed kommer börja dra ned på tillgångsköpen i början av 2022 och rekommenderar investerare att äga högkvalitativa bolag med starka balansräkningar, däribland Nvidia, AMD och Facebook.

Graf: S&P 500 måndagen den 2 augusti

Bildkälla: Infront

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Advanced Micro Devices... - I dag

{point.key}

Facebook Inc - I dag

{point.key}

NIO Inc - I dag

{point.key}

NVIDIA Corp - I dag

{point.key}

Pfizer - I dag

{point.key}

Square Inc - I dag

{point.key}

Tesla Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -