På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

PHYSITRACK
INDUSTRILEDANDE MED M&A-POTENTIAL, KÖP - DNB (Direkt)

2021-07-30 09:08

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-noterade Physitrack är ett grundarlett e-hälsoteknikbolag som har en attraktiv exponering mot den strukturella tillväxten inom nischområdet digital fysioterapi.

Det menar DNB Markets i en analys som mynnar ut i en köprekommendation och en riktkurs på 85 kronor per aktie.

Från vad DNB benämner som en industriledande Saas-plattform ser investmentbanken en lång startbana för en genomsnittlig årlig organisk tillväxt på över 30 procent vid en ebitda-marginal som även den överstiger 30 procent. Dessutom skönjs ytterligare uppsida från bland annat M&A-potential.

Över 90.000 fysioterapeuter betalar på månadsbasis för tillgång till Physitracks plattform, samtidigt som bolaget nyligen lanserat en digital omsorgstjänst med sina egna licensierade hälsovårdscoacher – det ska addera en attraktiv intäktsmodell baserat på individuella konsultationer, enligt DNB.

Vidare uppger investmentbanken att Physitrack bara repat ytan på en stor marknad, och estimerar den totala adresserbara marknaden på medellång sikt till 600 miljoner dollar. Dessutom anses bolaget ha ett försprång över sina konkurrenter.

Köprekommendationen och riktkursen är baserad på en så kallad sum-of-the-parts-analys, som motsvarar en förväntad 2022 års ev/omsättning-multipel på 11 med en ev/ebitda-multipel om 30.

DNB Markets var ensam global koordinator och bookrunner i samband med First North-listningen och emissionen av bolagets aktier i slutet av juni 2021.

På fredagen öppnade Physitrack upp 7 procent och handlades till 66:30 kronor per aktie.

Mathias Andersson +46 8 5191 7911

Nyhetsbyrån Direkt


Physitrack - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -