På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Investor
Investor på väg att bli Sveriges mest ägda aktie - men inte attraktiv på kort sikt - Di (Finwire)

2021-07-30 08:57
Investor är på väg att bli Sveriges mest ägda aktie, skriver Dagens industri.

Sedan årsskiftet har över 90 000 aktiesparare hittat till investmentbolaget. Om den trenden fortsätter kommer Investor att under det andra halvåret passera en halv miljon aktieägare och därmed ha fler aktieägare än både Telia och Ericsson.

De mest betydande kursuppgångarna för investmentsbolagets aktie är Atlas Copco, ABB och EQT. Investor har under året stigit cirka 45 procent.

På lång sikt har har Investor en plats i vilken börsportfölj som helst. Om man däremot har ett kortare perspektiv ser aktien för ovanlighetens skull inte lika attraktiv ut. Skälet till detta är att aktiens substansrabatt sjunkit på grund av den starka kursuppgång aktien haft, skriver Di.

Investors aktie värderas idag för första gången över analytikernas genomsnittliga riktkurs och Dagens industris analytiker sätter ingen köprekommendation på kort sikt.

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Investor B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -