På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

FED
BÖR MINSKA PÅ OBLIGATIONSINKÖPEN UNDER HÖSTEN - BULLARD (Direkt)

2021-07-30 19:37

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) St Luis Fed-chefen, James Bullard, sade på fredagen att Fed bör minska på de månatliga obligationsinköpen under hösten i en "ganska snabb" takt, så att köpen av statspapper upphör under de första månaderna av 2022.

Det rapporterar Reuters.

Fed har tidigare aviserat att de vill avsluta obligationsköpsprogrammet innan räntorna höjs. James Bullard resonerar därmed att det vore bra att avsluta programmet, i förebyggande syfte, om en räntehöjning behövs under nästa år.

Fed-chefen sade vidare att inflationen har ökat snabbade än vad Fed tidigare hade räknat med och att arbetsmarknaden sannolikt kommer att uppfylla kommitténs mål, som krävs för en räntehöjning, någon gång under nästa år.

"Det här är en stor inflationsimpuls. Vi måste ha rätt riskhantering för att begränsa den om så behövs under 2022", kommenterade Bullard.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -