På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

BIOARCTIC
VISS NY DATA FÖR BAN2401 VID ALZHEIMERKONGRESS (Direkt)

2021-07-30 08:08

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bioarctics partner Eisai presenterade ny data om anti-amyloid-beta-antikroppen BAN2401 vid Alzheimerkonferensen i USA som pågick mellan den 26 och 30 juli 2021.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Under en muntlig presentation redovisades ingångsvärden och resultat från den preliminära screeningen av deltagare i den kliniska fas 3-studien, Ahead 3-45, för preklinisk (asymtomatisk) Alzheimers sjukdom. För att identifiera rätt individer till de två delstudierna, A3 och A45, mäts nivåerna av amyloid i hjärnan med hjälp av PET (positronemissionstomografi). Resultaten av screeningen visar att inkludering av personer till studierna följer förväntningarna, skriver Bioarctic.

Den initiala processen med screening och randomisering av deltagare till studien antyder också att det går att identifiera deltagare som befinner sig i de olika stadierna av preklinisk Alzheimers sjukdom där patienter löper risk för ytterligare inlagring av amyloid i hjärnan och kognitiv försämring.

För första gången presenterades också kliniska data från en liten kohort av deltagare i den öppna fas 2b-förlängningsstudien. Dessa tidiga resultat ger ytterligare stöd för effektresultaten som sågs i den stora placebokontrollerade fas 2b-studien och resultaten pekar på behovet av fortsatt behandling, skriver Bioarctic.

I en posterpresentation gällande den pågående bekräftande fas 3-studien Clarity AD, klargjordes att ingångsvärdena efter randomisering av de första 1.536 patienterna överensstämmer mycket väl med de som sågs i fas 2b-studien och är representativa för en patientpopulation med tidig Alzheimers sjukdom. Eisai avslutade rekryteringen av de 1795 patienterna i Clarity AD i mars och resultat från studien väntas i slutet av september 2022.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


BioArctic B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -