På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Bioarctic
Bioarctics partner har presenterat data under Alzheimerskonferens (Finwire)

2021-07-30 08:51
Forskningsbolaget Bioarctics partner Eisai presenterade data under Alzheimers Association International Conference i Denver kring anti-amyloid-beta-antikroppen lecanemab (BAN2401) som den amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA, nyligen beviljade Breakthrough Therapy designation. Det framgår av ett pressmeddelande.

Under en muntlig presentation redovisades bland annat ingångsvärden och resultat från den preliminära screeningen av deltagare i den kliniska fas 3-studien, AHEAD 3-45, för preklinisk (asymtomatisk) Alzheimers sjukdom. Resultaten av screeningen visar att inkludering av personer till studierna följer förväntningarna, som baserats på modellerade data.

För första gången presenterades även kliniska data från en liten kohort av deltagare i den öppna fas 2b-förlängningsstudien. Dessa tidiga resultat beskrivs ge ytterligare stöd för effektresultaten som sågs i den stora placebokontrollerade fas 2b-studien. Resultaten pekar också på behovet av fortsatt behandling.

Eisai avslutade även rekryteringen av de 1 795 patienterna i Clarity AD i mars och resultat från studien väntas i slutet av september 2022.

Isabella Millings
Nyhetsbyrån Finwire

BioArctic B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -