På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

AXOLOT SOLUTIONS
RÖRELSERESULTAT -5 MLN KR 2 KV (-5,3) (Direkt)

2021-07-30 08:11

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Miljöteknikföretaget Axolot Solutions redovisar en nettoomsättning på 0,5 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (1), vilket hänför sig till provkörningsaktiviteter och -studier.

Rörelseresultatet ökade något till -5 miljoner kronor (-5,3) och nettoresultatet per aktie uppgick till -0:09 kronor (-0:20).

Vidare var likvida medel vid utgången av kvartalet var 19.329 kronor.

Sommaren blir en väntas tid för alla som är fokuserade på vattenresursfrågor.

"De fem regionala Vattenmyndigheterna ska nämligen sammanställa remissvar och återkomma med handlingsplanerna för vattenförvaltningen för de kommande sex åren", skriver vd Martin Ragnar i bolagets halvårsrapport, och hoppas på konkreta aktionsplaner från deras håll.

Axolot hyste under hösten 2020 goda förhoppningar om att ta hem ordrar på fullstora Axopur-system under första halvåret 2021.

"Dessa förhoppningar har alltså bara delvis materialiserats. Detta faktum får dock ses i ljuset av att coronapandemin under senhösten 2020 och våren 2021 fortsatte att begränsa möjligheterna till fysiska möten med och aktiviteter hos kunder", uppger Axolot-chefen.

Enligt Martin Ragnar går bolaget mot ljusare tider i samband med att samhället öppnar upp efter pandemin.

"Jag är övertygad om att många pågående diskussioner kommer att resultera i positiva avslut och att nya kunder i en allt större grad får upp ögonen för Axolots teknik och de nya möjligheter till vattenrening den medför", understryker han.

Mathias Andersson +46 8 5191 7911

Nyhetsbyrån Direkt


Axolot Solutions Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -