XAVITECH
SÄLJER MICRPUMPS FÖR 2,5 MLN KR, SKJUTER UPP RAPPORT (Direkt)

2021-07-28 15:12

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) NGM-listade Xavitech har ingått avtal om att sälja sitt helägda dotterbolag Xavitech Micrpumps till T9 Consulting.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår till 2,5 miljoner kronor och betalningen erläggs dels genom konstant betalning om 0,5 kronor, dels genom säljarrevers om 2 miljoner kronor.

Säljarreversen löper med ränta enligt en årlig räntesats om 5 procent intill dess skulden i dess helhet har återbetalats.

"För det fall Xavitech Micropumps efter utfärdandet av säljarreversen, vid ett eller flera tillfällen, beslutar om utdelning ska skulden amorteras av köparen med ett belopp som minst motsvarar sådan utdelning", skriver bolaget.

Skulden, tillsammans med därpå upplupen ränta, ska vara tillfullo återbetald av T9 Consulting senast den 28 juli 2031, heter det.

Avyttringen har villkorats av en extra bolagsstämmas godkännande och Xavitech kommer att utfärda kallelse till en sådan inom kort.

Förutsatt att aktieägarna i Xavitech godkänner transaktionen förväntas transaktionen slutföras kort tid efter att extra bolagsstämman har hållits, heter det.

I pressmeddelandet framgår det även att styrelsen i Xavitech beslutat att senarelägga offentliggörandet av rapporten för årets första hälft med en dag, från 18 augusti till 19 augusti 2021.

Mathias Andersson +46 8 5191 7911

Nyhetsbyrån Direkt


Xavi Solutionnode B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -