Pierce
Pierce Group har rimlig värdering - Affärsvärlden sätter neutral (Finwire)

2021-07-28 15:05
E-handelsbolaget Pierce, som säljer motorcykelutrustning, har gått kursmässigt bra sedan börsnoteringen i mars. Nu behöver man se mycket långsiktigt på möjligheterna för att köpa aktien, skriver Affärsvärlden i en analys där de sätter neutral rekommendation.

"Kortsiktigt finns dock en del utmaningar. Det framgick tydligt i halvårsrapporten som kom nyligen. Siffrorna var inte vad man förknippar med ett tillväxtbolag vars eget mål är 15-20% i årlig omsättningsökning. I andra kvartalet föll omsättningen 5%, nämligen. Samtidigt minskade (den justerade) rörelsevinsten från 44 till 32 Mkr", skriver Affärsvärlden i analysen.

Affärsvärlden menar att det andra kvartalet borde ses som ett tillfälligt hack i tillväxtkurvan. Pierce har mycket goda möjligheter med den plattform man byggt inom motocross för att kunna växa till ett stort MC-bolag.

"Värderingen på Pierce är hög med en kursuppgång på närmare 30 procent efter notering. Det är inte helt obefogat med tanke på de långsiktigt goda tillväxtmöjligheterna. Men vi har i nuläget svårt att se tillräcklig potential för att låta köprådet vara kvar", avslutar Affärsvärlden.

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Pierce Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -