H&M
Familjen Perssons riskkapitalbolag Klarna-aktier för 750 miljoner - Di (Finwire)

2021-07-28 14:45
H&M-ägarfamiljen Perssons riskkapitalbolag DIG har köpt aktier för 750 miljoner kronor i betalningslösningsbolaget Klarna. Det framgår av uppgifter som Dagens industri tagit del av.

DIG har enligt uppgifter till Di investerat i Klarna i samband med kapitalrundan som genomfördes innan sommaren. Klarna tog då in 5,4 miljarder dollar i en emission som på ett år ökade bolagets värdering från 93 till 977 miljarder dollar. Bland investerarna i kapitalrundan fanns japanska jätten Softbank och amerikanska finansbolaget Adit Ventures.

I affären har DIG köpt drygt 50 000 aktier, motsvarande 0,2 procent av kapitalet i Klarna, för en köpeskilling på cirka 750 miljoner kronor. Om DIG köpt nytryckta eller redan existerande aktier framgår inte av informationen från Di.

DIG grundades 2011 med Persson-familjen som ursprunglig finansiär, men därefter uppges flera familjer ha anslutit sig som investerare i riskkapitalbolaget.

Familjen Perssons H&M äger sedan 2018 aktier i Klarna, då bolaget betalade 185 miljoner kronor för en ägarandel på 1 procent, en andel som idag beräknas vara värd hela 2,9 miljarder kronor.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Hennes & Mauritz B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -