MODERNA
UTVIDGAR STUDIE FÖR ÅLDERSGRUPP 5-12 ÅR - NYT (Direkt)

2021-07-26 20:53

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Moderna kommer att utvidga den pågående studien av bolagets covid-19-vaccin för barn inom åldersgruppen 5-12 år.

Det rapporterar New York Times.

"Målet är att registrera en större säkerhetsdatabas som ökar sannolikheten för att upptäcka sällsynta fall", uppgav en talesperson för Moderna till tidningen.

Bolaget väntas ha tillräckligt med data för att kunna slutföra studien i slutet av 2021 eller i början av 2022, uppgav talespersonen vidare.

Ändringen aviseras i kölvattnet av rapporter om en ökad risk för hjärt- och hjärtsäcksinflammation hos unga vuxna som vaccinerats med mRNA-vaccin från Moderna eller Pfizer-Biontech.

Nyhetsbyrån rapporterar vidare att det amerikanska läkemedelsverket FDA har uppmanat de båda vaccintillverkarna att utvidga bolagens studier för att upptäcka fler sällsynta biverkningar.

Pfizer har tidigare sagt att bolaget förväntas ha resultat för åldersgruppen 5-11 år i september, något som rikserar att försenas om studien måste utvidgas från nuvarande nivå.

Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA godkände under förra veckan Modernas covid-19-vaccin för vaccinering av åldersgruppen 12-17 år.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Moderna - I dag

{point.key}

Pfizer - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -