På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Sydkorea
Kakao Bank ska noteras i övre delen av prisintervallet (Finwire)

2021-07-23 15:28
Sydkoreanska Kakao Bank har bekräftat att bolagets aktier kommer noteras till 39 000 won per aktie, vilket är i den allra översta delen av det tidigare offentliggjorda intervallet om 33 000 till 39 000 won per aktie. Det rapporterar Nikkei Asia.

Noteringen möttes av ett otroligt stort intresse då erbjudandet övertecknades 1 733 gånger. Genom noteringen kommer Kakao Bank ta in 2,6 biljoner won och uppnå en värdering på uppemot 18,5 biljoner won, vilket gör banken till det tredje största finansbolaget i det sydkoreanska Kospi-indexet.

Kakao Bank utmanar de traditionella bankerna genom att erbjuda snabba och enkla finansiella tjänster genom sin mobilapp. Bolaget har blivit Sydkoreas största digitala långivare med totalt 16,2 miljoner kunder som använder mobilappen.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -