På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

CTT
RESULTATET EFTER SKATT BLEV 6,1 MLN KR 2 KV (NY) (Direkt)

2021-07-22 08:21

(Tillägg: flera ställen i texten)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) CTT Systems, som levererar fuktkontrollsystem till flygplansindustrin, redovisar ett rörelseresultat på 6,6 miljoner kronor för det andra kvartalet (5,9). I resultatet ingår jämförelsestörande poster om +4,8 miljoner kronor (0,0).

Nettoomsättningen uppgick till 37,5 miljoner kronor (50,4).

Resultatet efter skatt var 6,1 miljoner kronor (6,0). Resultatet per aktie blev 0:49 kronor (0:48).

"Vi fortsätter att se en gradvis ökning av efterfrågan i vissa delar av vår verksamhet. Följaktligen ökade orderingången för fjärde kvartalet i följd och orderboken är den högsta sedan andra kvartalet ifjol", skriver vd Torbjörn Johansson i rapporten.

I det andra kvartalet stärktes eftermarknaden och intäkterna ökade 19 procent till 24 miljoner kronor jämfört med föregående kvartal, drivet av fler reservdelsleveranser.

Omsättningen från leveranser till fabriksmontering (OEM) landade på 8 miljoner kronor, en ökning på 67 procent sekventiellt. Detta ska ses i ljuset av ett "rekordsvagt" första kvartal, påpekar Torbjörn Johansson.

Boeings beslut att tillfälligt sänka produktionstakten för B787 kommer troligen ge viss påverkan i slutet av tredje kvartalet eller i början fjärde kvartalet, enligt CTT-chefen.

Det betyder en större osäkerhet på kort sikt i CTT:s OEM-leveranser och medför att tidigare guidning dras tillbaka, som förutsåg att OEM-leveranser under andra halvåret 2021 skulle vara i samma storleksordning som samma period 2020.

För det tredje kvartalet spår CTT en omsättning 35–40 miljoner kronor, drivet av retrofit och motverkat av privatjet.

För helåret bedöms omsättningen hamna i intervallet 140-160 miljoner kronor (201).

"Med rådande osäkerheter är det svårt och för tidigt att bedöma fjärde kvartalets omsättning, med risk på nedsidan för OEM som motverkas av potential på uppsidan för eftermarknaden", uppger Torbjörn Johansson.

Emil Mattsson +46 8 5191 7916

Nyhetsbyrån Direkt


CTT Systems - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -