BÖRSEN
EQT, MIPS OCH NENT RAPPORTVINNARE, OMXS30 +0,8% (Direkt)

2021-07-22 17:47

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen fortsatte upp på torsdagen. Rapporterande EQT, Nent och Mips noterades alla för tvåsiffriga uppgångar.

Vid stängning hade Stockholmsbörsens OMXS30-index stigit 0,8 procent till nivån 2.352. Aktier för närmare 23 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen.

ABB var det enda bolag på OMXS30 som öppnade böckerna på torsdagen. Rapporten slog analytikernas förväntningar på samtliga punkter och bolaget höjde samtidigt intäktsprognosen för helåret 2021. Aktien slutade dagen upp 1,2 procent.

I toppen av listan fanns Evolution som lämnade sin rapport på onsdagen med en uppgång på 5,1 procent. Även Kinnevik och Sinch gick starkt och slutade dagen upp 3,3 respektive 3 procent. Boliden, som också kom med rapport på onsdagen, hade en sämre börsdag och backade 3 procent.

Dagens utropstecken EQT noterades för en uppgång på 12,8 procent efter att bolaget redovisat förvaltningsavgifter och intäkter över analytikernas förhandstips. För aktien som stigit brant summerar nu årets uppgång till 100 procent.

Även Nent hade en bra rapportdag och noterades med en uppgång på 10,3 procent för den bästa börsdagen sedan oktober 2019. Rörelseresultatet i kvartalet var över analytikerkårens förväntningar och streamingbolaget passade även på att skruva upp målet för antalet internationella abonnenter vid utgången av 2021 till 500.000, från tidigare mer än 250.000.

I vinnarfållan ställde sig även Mips. Med en organisk tillväxt på 139 procent och med ett mer än trefaldigat rörelseresultat gjorde investerarna tummen upp och handlade upp hjälmteknikbolagets aktie med 16 procent.

Ökad försäljningsvolym och positiva effekter från omstruktureringar lyfte ebita-resultatet för Elextrolux Professional till en högre nivå än förväntat och aktien belönades med en uppgång på 5,6 procent.

Sämre gick det för Micro Systemation som föll drygt 11 procent efter att ha presenterat ett andra kvartal där rörelseresultatet sjönk till -1,9 miljoner kronor jämfört med 12,1 miljoner kronor motsvarande kvartal föregående år.

Bland övriga rapportförlorare fanns Intrum, NCAB och Resurs som var ner mellan 5 och 7 procent.

Saab som steg över 10 procent på onsdagens rapport fortsatte upp 4,6 procent på torsdagen till 260 kronor. Nordea menar att framtida tillväxt får stöd av leveranser från den långa orderboken och Saabs expansionsplaner på internationella marknader, samtidigt som det finns möjlighet till en finländsk stridsflygorder. Banken höjde försvarskoncernen till köp med riktkurs 300 kronor.

Även Thule byggde vidare på gårdagens rapportsuccé och adderade 5,4 procent. Såväl Pareto Securities som SEB Equities har skruvat upp riktkursen för bolaget men behåller alltjämt rekommendation behåll.

På torsdagen var det premiär för Wicket Gaming på Spotlight och Modus Therapeutics på First North. De båda nykomlingarnas kurser gick i skilda riktningar där mobilspelsbolaget steg drygt 30 procent och bioteknikbolaget tappade 18 procent från sina respektive teckningskurser.

Diagram: OMXS30 torsdagen den 22 juli

Källa: Infront

Adam Wahlfeldt +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt


ABB Ltd - I dag

{point.key}

Boliden - I dag

{point.key}

EQT - I dag

{point.key}

Evolution - I dag

{point.key}

Intrum - I dag

{point.key}

Kinnevik A - I dag

{point.key}

Micro Systemation B - I dag

{point.key}

Mips - I dag

{point.key}

Modus Therapeutics Hol... - I dag

{point.key}

NCAB Group - I dag

{point.key}

Viaplay Group B - I dag

{point.key}

SAAB B - I dag

{point.key}

Sinch - I dag

{point.key}

Thule Group - I dag

{point.key}

Wicket Gaming - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -