På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

ABSOLICON
AVTAL I GREKLAND MED CARLSBERG (Direkt)

2021-07-12 12:42

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Solenergibolaget Absolicon och Carlsberg har skrivit avtal om att installera ett pilotfält för solfångare i Grekland.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Absolicon står för solfångare och integration för cirka 2 miljoner kronor och bryggeriet betalar för genererad värme genom ett värmeköpsavtal, skriver Absolicon.

Absolicons vd Joakim Byström förtydligar för Nyhetsbyrån Direkt att det rör sig om en pilotinstallation där Absolicon står för solfångare och integration som en form av en investering.

"Det här är en ettårig överenskommelse, ett provår för Carlsberg på den här tekniken. Det är inte en ren försäljning och det är inte en ren investering utan ett projekt vi gör tillsammans med våra prylar. Målsättningen är att det ska bli ett förvärv av det här länge fram och på så sätt blir det inte en regelrätt investering som vi ska stå för för alltid", säger vd:n.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Absolicon - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -