På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Goobit Group
Goobit Group ökar omsättning och rörelseresultat under fjärde kvartalet (Finwire)

2021-06-30 08:09
Kryptovalutabolaget Goobit Group, som listades i maj, ökade såväl omsättningen som resultatet i räkenskapsårets fjärde kvartal.

Omsättningen steg 177 procent till 211,9 miljoner kronor (76,5).

Rörelseresultatet blev 8,9 miljoner kronor (-2,7). Rörelsemarginalen var 4,2 procent.

Resultatet före skatt var 6,2 miljoner kronor (-5,4).

"Även om vi sett kraftiga prisnedgångar på kort sikt är kryptovalutor en starkt växande sektor. Branschen ser både ökad användning och innovation. Sedan en månad tillbaka är bitcoin dessutom ett officiellt betalningsmedel. Detta eftersom El Salvador:s regering beslutat att anamma bitcoin som 'legal tender', nationell valuta, som komplement till den amerikanska dollarn. Representanter för länder som Colombia, Peru, Argentina, Mexiko och Brasilien har också uttryckt intresse att gå samma väg som El Salvador", skriver vd Pär Helgosson i rapporten.

Han fortsätter med att lyfta upp att bolaget har 37 miljoner kronor i kassan och att man siktar på en fortsatt expansion.

"Det starkt växande intresset för kryptotillgångar öppnar attraktiva affärsmöjligheter för Goobit Group, och det är i ljuset av detta man bör se vår finansiella utveckling. Under året har bolaget effektiviserat organisationen och har goda vinstmarginaler. Vi har nu visat att vi kan leverera både kraftig tillväxt, god lönsamhet och ett positivt kassaflöde. Det gör oss starka när vi nu arbetar vidare med vår expansionsplan."


[Tabell 1]

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Goobit Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -