BITCOIN
VÄRLDENS STÖRSTA KRYPTOBÖRS FÖRBJUDS I STORBRITANNIEN (Direkt)

2021-06-28 13:27

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Världens största kryptovalutabörs, Binance, förbjuds av den brittiska finansinspektionen FCA.

FCA skriver i ett pressmeddelande att Binance inte får bedriva verksamhet i Storbritannien från den 30 juni, varefter användare måste varnas för restriktionerna av bolaget, skriver myndigheten.

Varningen ska vara placerad i en tydlig plats på Binance webbsajt och i appen, enligt FCA-beslutet.

Den text som ska möta de brittiska användarna ska klart och tydligt delge om att Binance bryter mot brittiska finansmarknadsregler och därför inte får genomföra några aktiviteter utan skriftligt godkännande från FCA.

Binance var på väg att lansera en digital marknadsplats för kryptovalutor i Storbritannien, men på grund av penningtvättsproblem drogs den ansökan som skickats in till FCA tillbaka i maj.

Förbudet innebär dock inget tvärstopp för brittiska kryptohandlare, som fortsatt kommer kunna handla med bitcoin och andra digitala valutor över Binance på dess globala webbsajt.

"FCA:s beslut har ingen direkt påverkan på våra tjänster via Binance.com. Vår relation med våra användare är opåverkad", skrev kryptovalutaplattformen i en kommentar till CNBC.

Fler och fler myndigheter världen över har på senare tid vidtagit restriktiva åtgärder mot kryptovalutahandel. Liknande myndighetsbeslut har bland annat fattats i Kina.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Arcario - I dag

{point.key}

Goobit Group - I dag

{point.key}

Quickbit - I dag

{point.key}

CoinShares International - I dag

{point.key}

Creturner Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -