På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Fundedbyme
Fundedbyme lägger rekommenderat uppköpserbjudande på Pepins (uppdatering) (Finwire)

2021-06-23 08:33
(uppdatering avser investerarträff sista stycket)

Crowdfundingbolaget Fundedbyme lämnar ett rekommenderat offentligt uppköpserbjudande till Pepin Groups aktieägare, enligt ett pressmeddelande.

Fundedbyme erbjuder betalning med A-aktier, och om erbjudandet accepteras fullt ut kommer Pepins aktieägare att äga hälften av aktierna i det kombinerade bolaget. Om erbjudandet hade slutförts idag hade betalningen varit på cirka 2,02 A-aktier i Fundedbyme för varje aktie i Pepins.

En fusion mellan bolagen möjliggör att man kan hjälpa bolagen under hela tillväxtresan, från finansiering i tidig tillväxtfas vidare hela vägen till börsen.

Fundedbymes vd Anders Danielsson kallar samgåendet för en ”offensiv satsning”.

”Vårt gemensamma erbjudande kommer att täcka ett större spann av finansieringsbehov och bli mer attraktivt för både investerare och växande företag. Vi kombinerar båda bolagens styrkor, Pepins finansiella kompetens och förtroende samt Fundedbymes snabbhet och effektivitet”, säger han.

Ett prospekt om erbjudandet ska offentliggöras omkring den 20 september. Acceptperioden väntas dra igång 21 september och avslutas omkring den 19 oktober.
Fundedbyme skall enligt ett villkor resa minst 23 miljoner kronor genom en nyemission. Crowdfundingbolaget siktar själva på att genomföra en nyemission om minst 26 miljoner kronor. Avsikten är att teckningstiden i den nyemissionen skall inledas den 24 augusti och avslutas den 7 september.

Pepins har också rätt att skifta ut värdepapper som den 15 juni hade ett värde om cirka 60 miljoner kronor till sina aktieägare. Detta kommer att ske till ett helt nytt bolag.

De båda crowdfundingaktörerna kommer att hålla en investerarträff klockan 11.30 idag där man presenterar affären. Båda vd:arna för bolagen kommer att vara på plats. Händelsen sänds över Youtube.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Pepins Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -