På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

FISKARS
HÖJER UTSIKTERNA FÖR HELÅRET 2021 (Direkt)

2021-06-23 21:12

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Finländska Fiskars, som erbjuder köks-, trädgårds- och bevattningsredskap, höjer utsikterna för 2021, eftersom bolagets finansiella utveckling har överskridit förväntningarna för det andra kvartalet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget förväntar sig nu att jämförbara ebita år 2021 är 140-160 miljoner euro. Enligt de tidigare utsikterna för helåret, förväntade sig bolaget att jämförbara ebita år 2021 skulle vara 130-145 miljoner euro.

"Säsongsvariationen för både detaljhandeln och konsumentefterfrågan kan fortsättningsvis avvika från det normala. Därtill har störningar i de globala leveranskedjorna samt ökade råmaterialpriser orsakat utmaningar. Även om bolaget lyckats hantera dessa faktorer, fortsätter de att ha en inverkan", skriver bolaget i pressmeddelandet.

Fiskars publicerar sin halvårsrapport för januari-juni den 29 juli.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Fiskars Oyj Abp - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -