BITCOIN
RÅTTGIFT ENLIGT 50% AV DE INSTITUTIONELLA – JP MORGAN (Direkt)

2021-06-23 14:11

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Endast 10 procent av respondenterna i en enkät utskickad från JP Morgan till institutionella investerare anser att bitcoin är en ansvarsfull investering, medan runt hälften ansåg att kryptovalutan är "ett råttgift", rapporterar Reuters.

Av firmorna som inte investerar i bitcoin svarade 80 procent av respondenterna att det inte finns några planer på att börja handla kryptovaluta, skriver nyhetsbyrån.

Lika många – fyra femtedelar – förväntar sig att myndigheter kommer slå ner på kryptovalutorna, medan 95 procent anser att det finns ett "hög eller ganska hög" sannolikhet att bedrägeri utgör ett ofta förekommande problem för kryptovärldens trovärdighet.

Enkäten besvarades av 3.000 respondenter representerande 1.500 institutionella investerare.

Vad avser personliga investeringar, alltså inte de som görs inom ramen för den institutionella verksamheten, var 40 procent av de svarande aktiva inom kryptovalutamarknaden.

Bitcoinpriset handlades på tisdagen ned under 30.000 dollar för första gången sedan i januari. På tisdagen var priset dock upp med över 10 procent och handlades kring 34.000 dollar.

Flera bedömare förklarade veckoinledningens marknadsfall med att Kinas myndigheter ånyo tagit i med hårdhandskarna mot kryptovalutabrytning, som genomförs i energikrävande datahallar. Centralbanken PBOC utfärdade också ett förbud för finansbolag att möjliggöra spekulation i kryptomarknaden för investerarkunder.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


JP Morgan Chase & Co - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -