Schroder ISF Global Cities Real Estate
Schroder ISF Global Cities Real Estate ökade 1,7 procent i maj - Prologis största innehav (Finwire)

2021-06-22 09:44
Fonden Schroder ISF Global Cities Real Estate steg 1,7 procent i maj, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 1,8 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 11,0 procent och är därmed sämre än index som har ökat 15,1 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarduon bestående av Hugo Machin och Tom Walker.

Positiva bidragsgivare för fonden var VGP, Deutsche Wohnen och Big Yellow Group. På den negativa sidan fanns 21Vianet Group, Healthcare Realty Trust och GDS Holdings.

Inledningsvis skriver förvaltaren att fastigheter gynnats under maj av återöppningen av ekonomin och ökad aktivitet i samhället. Bevis på en gynnsam miljö kunde ses i amerikanska kvartalsrapporter.

Under månaden hade förvaltarna ett möte med Big Yellow Group som är ett av fondens kärninnehav. Företaget har lyckats bibehålla stark intjäning trots coronapandemin, skriver Machin och Walker.

USA var den region med mest allokerat kapital, exponeringen uppgick till 53,4 procent.

De tre största innehaven i portföljen var Prologis, UDR och Healthpeak Properties med portföljvikter på 5,1, 3,5 respektive 3,2 procent.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -