Schroder ISF Frontier Markets Eq A SEK
Schroder ISF Frontier Markets Equity steg med 5,3 procent i maj (Finwire)

2021-06-22 09:17
Fonden Schroder ISF Frontier Markets Eq A SEK steg 5,3 procent i maj, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 4,0 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 14,2 procent och är därmed bättre än index som har ökat 12,0 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarduon bestående av Rami Sidani och Tom Wilson.

Under maj gynnades fonden av aktieurvalet i Slovenien där Nova Ljubljanska Banka och Krka gynnade avkastningen. Andra aktier som bidrog med positiv avkastning var Banca Transilvania och Halyk Savings Bank.

Missgynnade avkastningen gjorde innehavet i den kenyanska mobiloperatören Safaricom.

Vidare skriver förvaltarna att vaccindistributionen på fondens marknader varierar kraftigt och att vissa länder inte kommer att kunna uppnå en normalisering av ekonomin förrän 2022. Förvaltarna tror även att den amerikanska dollarn kommer att försvagas framöver vilket borde gynna fondens marknader.

Bland fondens största innehav vid månadsskiftet fanns Vinhomes, Halyk Savings Bank of Kazakhstan, Hoa Phat Group, Safaricom och Vingroup.

Den geografiska fördelningen var i stort fokuserad mot Vietnam där 32,4 procent av fondens tillgångar var investerade. I övrigt var det relativt jämn exponering då Kazakstan var näst största marknad med 10,7 procent allokerat kapital.

De två sektorer med störst exponering var finans och fastigheter där 37,3 respektive 25,8 procent av kapitalet var allokerat.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -