På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

OBOYA HORTICULTURE
NASDAQ ANSER ATT HANDEL EJ BÖR ÅTERUPPTAS (Direkt)

2021-06-22 09:12

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nasdaq anser att Oboya Horticulture, som varit handelstoppade sedan juni 2020, inte uppfyller kraven som ställs på ett noterat bolag och att handeln därför inte kommer bör återupptas.

Börsen avser att överlämna ärendet till börsens disciplinnämnd med yrkande om avnotering av bolagets aktier från Nasdaq First North Growth Market. Börsen har informerat Finansinspektionen om det aktuella ärendet.

Det framgår av ett pressmeddelande från Oboya.

Både bolaget och bolagets revisor har genomfört utredningar som har överlämnats till Nasdaq för avgörande om handeln med aktien skulle återupptas.

Nasdaqs bedömning är att, med beaktande av de oklarheter kring bolagets räkenskaper som rått och alltjämt råder då utredningarna inte förklarat transaktioner, liksom att bolaget har begått överträdelser av MAR genom att avsevärt dröja med offentliggöranden av insiderinformation kopplade till dessa oklarheter, bolaget inte uppfyller kravet på intern kontroll och kapacitet för informationsgivning.

"Det är också börsens bedömning att bolagets styrelsesammansättning inte uppfyller kraven, då styrelsen även ingår i bolagets ledning", skriver Oboya.

Oboya har till den 30 juni att återkomma med svar på de anmärkningspåstående som gjorts, heter det vidare.

Mangold Fondkommission är Oboyas Certified Adviser.

Oboya-aktien har varit handelsstoppad sedan juni 2020, då det framkom att det kunde finnas ett nedskrivningsbehov på cirka 53 miljoner kronor avseende fordringar i Oboyas kinesiska dotterbolag.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Oboya B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -