På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
UPPGÅNGAR, BITCOINPRISET VÄNDE UPP, S&P 500 +0,5% (Direkt)

2021-06-22 22:21

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börserna var upp efter tisdagens handel. Bitcoinpriset vände uppåt efter att ha varit brett ned tidigare under dagen.

Vid stängning var Dow Jones industriindex upp 0,2 procent till 33.946, samtidigt som S&P 500 steg 0,5 procent till 4.246. Tekniktunga Nasdaqs kompositindex adderade 0,8 procent till 14.253.

Fed-chefen Jerome Powell uppgav att inflationen är högre än förväntat, men prisökningen är av övergående karaktär, i en utfrågning i kongressen. "En ganska väsentlig del, eller kanske hela överskridandet i inflationen kommer från kategorier som direkt påverkats av återöppningen, såsom begagnade bilar och lastbilar", sade Powell.

Priset på bitcoin och andra kryptovalutor var ned på den lägsta nivån i år under tisdagseftermiddagen men återhämtade sig under kvällen och avslutade dagen upp.

Kryptovalutamäklaren Coinbase backade 0,4 procent samtidigt som Microstrategy, som har bitcoin som "primär kassareservtillgång", tappade 5,1 procent.

EU-kommissionen har startat en undersökning om Google har brutit mot EU:s konkurrensregler. Kommissionen misstänker att Google har gynnat sin egen annonstekniktjänst till skada för konkurrenter på detta område. Alphabet, Googles moderbolag, steg 0,4 procent.

EU-kommissionen har även beslutat att nyttja optionen för att köpa ytterligare 150 miljoner vaccindoser från Moderna till 2022. Moderna-aktien steg 6,3 procent på tisdagen.

Microvision föll över 10 procent efter att laserteknikbolaget meddelat att det planerar att emittera aktier "då och då" till ett värde om 140 miljoner dollar.

På rekommendationsfronten har Raymond James höjt riktkursen för Nvidia till 900 dollar per aktie från tidigare 750. Nvidias aktie noterades uppåt med 2,5 procent till 755:47 dollar per aktie.

Vidare har Needham tagit upp bevakning på Twilio, verksamma inom molnbaserade kommunikationstjänster, med en köprekommendation. Aktien steg 4 procent.

Den amerikanska tioårsräntan backade 2 punkter till 1,47 procent.

Graf: S&P 500 tisdagen den 22 juni

Bildkälla: Infront

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Alphabet Inc Class C - I dag

{point.key}

Moderna Inc - I dag

{point.key}

NVIDIA Corp - I dag

{point.key}

Twilio Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -