På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
BÖRSERNA VÄNDER UPP, BITCOIN BACKAR, S&P 500 +0,4% (Direkt)

2021-06-22 17:25

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börserna var upp efter ett par timmars handel på tisdagen. Bitcoinpriset fortsatte nedåt vilket satte press på Coinbase och Microstrategy.

Vid 17.15-tiden var Dow Jones industriindex upp 0,2 procent till 33.957, samtidigt som S&P 500 steg 0,4 procent till 4.240. Tekniktunga Nasdaqs kompositindex adderade 0,3 procent till 14.189.

Priset på bitcoin och andra kryptovalutor fortsatte nedåt på tisdagen och handlades på den lägsta nivån sedan början av året. Kryptovalutamäklaren Coinbase backade nära 4 procent samtidigt som Microstrategy, som har bitcoin som "primär kassareservtillgång", föll drygt 8 procent.

EU-kommissionen har startat en undersökning om Google har brutit mot EU:s konkurrensregler. Kommissionen misstänker att Google har gynnat sin egen annonstekniktjänst till skada för konkurrenter på detta område. Alphabet, Googles moderbolag, var ned 0,3 procent.

EU-kommissionen har även beslutat att använda optionen att köpa 150 miljoner ytterligare doser från Moderna till 2022. Moderna-aktien steg 4 procent på tisdagen.

Microvision föll omkring 13 procent efter att laserteknikbolaget meddelat att det planerar att emittera aktier "då och då" till ett värde om 140 miljoner dollar.

På rekommendationsfronten har Raymond James höjt riktkursen för Nvidia till 900 dollar per aktie från tidigare 750. Nvidias aktie noterades uppåt med 2,1 procent till 752:44 dollar per aktie.

Vidare har Needham tagit upp bevakning på Twilio, verksamma inom molnbaserade kommunikationstjänster, med en köprekommendation. Aktien steg 4 procent.

Den amerikanska tioårsräntan backade 1 punkt till 1,48 procent.

Graf: S&P 500 tisdagen den 22 juni

Bildkälla: Infront

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Alphabet Inc Class C - I dag

{point.key}

Moderna Inc - I dag

{point.key}

NVIDIA Corp - I dag

{point.key}

Twilio Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -