På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

HALVLEDARE
GLOBALFOUNDRIES UTÖKAR HALVLEDARFABRIKER - RTRS (Direkt)

2021-06-22 09:51

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Halvledartillverkaren Globalfoundries ska investera sex miljarder dollar över två år för att utöka sin produktionskapacitet i fabriker belägna i Singapore, Tyskland och USA.

Det skriver Reuters.

Av de sex miljarderna går fyra till Singapore medan resterande två länder får en miljard var.

"Jag tror att vi under de kommande fem till åtta åren som en bransch kommer att jaga utbud, inte efterfrågan", sade Globalfoundries vd Thomas Caulfield.

Vd:n poängterade också att Globalfoundries prioriterar fordonsbolag i leveranserna.

Investeringen i Singapore kommer att ge en produktionsökning på 450.000 kiselplattor ("wafers"), vilket ska öka bolagets total i Singapore till kring 1,5 miljoner kiselplattor per år. Produktionen väntas startas tidigt 2023, där majoriteten av produktionsökningarna går i gång senare samma år.

Bolaget har tidigare meddelat att det ska investera 1,4 miljarder under 2021 för att öka produktionen, vilket inte ändras efter den senaste investeringsplanen.

Casper Siren +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -