På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

FED
EKONOMIN MOTIVERAR INTE POLICYFÖRÄNDRING ÄN –WILLIAMS(OMS) (Direkt)

2021-06-22 05:36

(Omsändning: skickades första gången på måndagskvällen)

STOCKHOLM (Direkt) USA:s ekonomi är inte redo för att den amerikanska centralbanken ska börja dra tillbaka de kraftiga monetära stöden, trots att utsikterna har förbättrats.

Det sade John Williams, Fed-chef i New York på måndagen, rapporterade Financial Times.

Williams sade att ekonomin "blir bättre hela tiden" och att "det är tydligt att ekonomin förbättras snabbt samt att utsikterna på medellång sikt är mycket bra", enligt tidningen.

John Williams optimistiska syn på den amerikanska ekonomin var inte helt olik Robert Kaplans, Fed-chefen i Dallas, som tidigare under dagen uppgav att Feds "dot plot" speglar "dramatiskt förbättrade" utsikter framgent.

John Williams insisterade samtidigt på att Fed bör hålla sig till villkoren i det penningpolitiska ramverket, som infördes i augusti förra året, vilka sätter en hög ribba för när åtstramningar ska ske. Vidare uppgav han att räntan inte bör höjas förrän full sysselsättning uppnåtts och inflationen är "på väg" att överskrida 2-procentsnivån under en tid, enligt tidningen.

Vidare sade Williams att neddragningar av centralbankens tillgångsköp, på 120 miljarder dollar, inte bör äga rum förrän "betydande ytterligare framsteg" uppnåtts på flera håll.

Förra veckans Fed-besked gav en del marknadsrörelser till följd av att investerare uppfattade att centralbanken hade en mer optimistisk syn än förväntat på den ekonomiska situationen där de framförde att en räntehöjning kan komma tidigare än väntat samt att ledamöterna verkar intensifiera tapering-diskussionerna något jämfört med tidigare.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -