På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Sverige
Swedbank bedömer att den politiska turbulensen inte kommer att tynga den ekonomiska utvecklingen (Finwire)

2021-06-21 07:55
Swedbank bedömer att den politiska turbulensen som kan uppstå efter dagens misstroendeomröstning kring regeringen inte kommer att tynga den ekonomiska utvecklingen.

Omröstning sker klockan 10 på förmddagen.

"Allt talar för att Löfven i dag blir den första statsministern att förlora en misstroendeomröstning. Vi bedömer att den kommande politiska turbulensen, även om den blir utdragen, inte kommer att tynga den ekonomiska utvecklingen. Återhämtningen fortgår, uppbackad av ett allt bättre pandemiläge och en stark global konjunktur", kommenterar Swedbank i ett morgonbrev.

Storbanken menar att ränte- och valutamarknaderna bör rycka på axlarna åt turbulensen.

Vidare uppger Swedbank att återhämtningen med ett bättre pandemiläge och en stark global konjunktur fortgår, men att det politiska läget med svårigheterna att bilda majoritetsregeringar, är problematiskt för utvecklingen på sikt. Swedbank uppger också att ett låst politiskt läge minskar välståndet och reformer uteblir.

Isabella Millings
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -