SPP Generation 50-tal
SPP Generation 50-tal sjönk 0,01 procent i maj (Finwire)

2021-06-21 09:32
Fonden SPP Generation 50-tal minskade 0,01 procent i maj, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 0,06 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 4,40 procent och är därmed bättre än index som har ökat 3,63 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Olav Chen.

"Under maj hade portföljen omkring 5 procentenheter mer aktier än jämförelseindex, jämnt fördelat mellan de tre huvudregionerna. Övervikten inom svenska aktier och aktier i tillväxtregioner bidrog positivt medan övervikten inom globala aktier bidrog något negativt. Aktiva räntefonder bidrog positivt till resultatet och sammantaget utvecklades fonden något starkare än jämförelseindex under månaden", skriver förvaltaren inledningsvis.

Chen fortsätter med att skriva att nu när vi närmar oss sommarmånaderna är det tydligt att de flesta globala smittotalen är på väg ned samtidigt som resorna ökar och olika vaccinationsmål som sägs leda till flockimmunitet närmar sig.

Den geografiska fördelningen var i stort fokuserad mot USA där 41,0 procent av fondens tillgångar var investerade. Även Sverige utgjorde en betydande del av portföljen med 27,5 procent.

De två sektorer med störst exponering var industri och finans där 19,5 respektive 18,7 procent av kapitalet var allokerat.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

SPP Generation 50-tal - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -