NORWEGIAN
ABG HÖJER TILL KÖP (SÄLJ), RIKTKURS 15 NOK (NY) (Direkt)

2021-06-21 11:03

(Tillägg: från fjärde stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) ABG Sundal Collier höjer rekommendationen för Norwegian till köp från sälj. Riktkursen är 15 norska kronor.

Det framgår av en analys.

På måndagsmorgonen meddelade Norwegian att vd Jacob Schram får gå med omedelbar verkan och efterträds av finanschefen Geir Karlsen.

Aktien stod i 9:93 norska kronor på måndagsförmiddagen.

"Nytt företag, nytt case", inleder ABG analysen. Mäklarhuset tror att Norwegian nu är starkare än någonsin med en skuldreduktion på 80 procent jämfört med slutet av 2019 och framhäver en beräknad kassa på 5,4 miljarder norska kronor i slutet av 2021.

"Ännu viktigare är att Norwegian har gått ut ur sina längre flygrutter och minskat 40 procent av sin kortdistanskapacitet, vilket gör att företaget kan fokusera på de lönsamma rutterna", skriver ABG.

Mäklarhuset betonar att baserat på värderingen av jämförbara företag är ett berättigat värde på 15 norska kronor per aktie.

"Dessutom hävdar vi att Norwegian har en fördel jämfört med många av sina europeiska konkurrenter med tanke på (1) en stark balansräkning, (2) deras ledande position på den nordiska fritidsmarknaden, (3) en mycket konkurrenskraftig kostnadsposition och (4) fokuset på lönsamma rutter", sammanfattar ABG Sundal Collier.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Norwegian Air Shuttle - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -