LUNDIN MINING
SÄNKER PRODUKTIONSPROGNOSER CANDELARIA (Direkt)

2021-06-21 08:27

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gruvbolaget Lundin Mining sänker produktionsprognosen för för 2021 för Candelaria Copper Mining Complex i Chile till 150.000-155.000 ton koppar och 85.000-90.000 uns guld, framgår av ett pressmeddelande.

Candelaria-produktionen har under andra kvartalet varit i linje med förväntan, men inom ramen för fas 10 av dagbrytningen kommer sekvensen att justeras under andra halvan av året och detta kommer påverka mängden av malm som bryts och tillgängliggörs för bearbetning, skriver Lundin Mining.

Gropen innehåller kända felzoner och Lundin Mining utvärderar kontinuerligt dessa områden och vidtar nödvändiga åtgärder för att hantera produktionsrisker i ett område som lokaliserats i fas 10, skriver bolaget.

"För att minska risker har vi fastställt att olika försiktighetsåtgärder är lämpliga, inklusive ett bredare steg ut i området, brytning av mindre bänkar med mindre sprängningar. Detta försenar brytning direkt under felzonerna till senare faser", skriver Lundin.

Försiktighetsåtgärderna kommer minska mängden malm från fas 10 jämfört med tidigare faser och rendera i mindre malmproduktion från området.

Prognosgraden för koppar förväntas vara omkring 0,64 procent, vilket sänker årets snitt till 0,59 procent. Det kan jämföras med prognosgraden från 2018 om 0,65 procent för 2021. Genomströmningen väntas vara 76.800 ton per år.

Lundin Mining ser över effekterna från förändringen och kommer uppdatera prognoser framåt om detta är nödvändigt. Produktionsutsikter för övrig verksamhet kommer ges i samband med kvartalsrapporten i juli.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Lundin Mining Corporation - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -