IMMUNICUM
KURS I EMISSION BLEV 4:25 KR, TILLFÖRS CA 141 MLN KR (Direkt)

2021-06-17 22:35

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Immunicum har genomfört den riktade emissionen om cirka 33 miljoner aktier som kommunicerades efter börsens stängning på torsdagen. Teckningskursen i emissionen blev 4:25 kronor och bolaget tillförs därmed cirka 141 miljoner kronor, före emissionskostnader.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen, som fastställdes i ett så kallat accelererat bookbuilding-förfarande, motsvarar en rabatt om cirka 7,2 procent jämfört med aktiens stängningskurs på torsdagen.

Investerare i emissionen var bland andra bolagets största aktieägare Van Herk, som tecknat sig för sin pro-rata andel, och bolagets näst största aktieägare AP4, som tecknat sig för ett belopp om cirka 53 miljoner kronor.

AP4 åtog sig inför emissionen att teckna nya aktier för ett belopp om 60 miljoner kronor, dock maximerat till ett belopp som leder till en ägarandel om högst 9,99 procent, enligt tidigare pressmeddelande.

Nettolikviden avser Immunicum nyttja för att fortsätta med kliniska studier och förberedelser för utökandet av den kliniska pipelinen, utöka processutvecklingsåtgärder, preklinisk forskningsverksamhet och allmänna företagsändamål.

Emissionen medför en utspädningseffekt på cirka 17 procent för befintliga aktieägare.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Mendus - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -