På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

RGK
SÅLDE 50-ÅRIGA STATSOBL FÖR 10 MDR KR, RÄNTA 1,386% (Direkt)

2021-06-16 18:07

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Riksgälden lånade på onsdagen upp 10 miljarder kronor i den nya 50-åriga statsobligationen, till en ränta på 1,386 procent.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Totalt ett 80tal investerade lämnade in bud om totalt drygt 52 miljarder kronor i emissionen som genomfördes som en syndikering. Obligationen prissattes till 45 punkter över marknadsräntan på den tidigare längsta svenska statsobligationen, som förfaller om drygt 24 år.

"Jag är glad att vi har kunnat förlänga den svenska statspapperskurvan till 50 år genom denna transaktion. Med Sveriges starka statsfinanser som grund visar vi än en gång att Riksgälden kan attrahera en bred investerarbas", säger Johan Bergström, tillförordnad upplåningschef på Riksgälden.

Riksgälden kommer att bygga upp den utestående volymen i den nya obligationen SGB 1064 gradvis genom att emittera mindre poster inom de reguljära auktionerna.

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -