På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Almi Invest
Almi Invest investerar i Strike Pharma (Finwire)

2021-06-16 10:09
Almi Invest investerar drygt två miljoner miljoner kronor i Strike Pharma, som utvecklar en ny och effektivare cancerbehandling. Från emissionen på nära 10 miljoner ska pengarna ska gå till utveckling av en första version av läkemedlet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Strike Pharma har tagit fram en ny antikroppsbaserad teknik för en individbaserad cancerbehandling som utifrån varje tumörs genetiska profil attackerar just tumörcellerna och lämnar andra normala celler i fred. Fördelen är att man får en effektivare behandling och minskar risken för biverkningar.

Den nya metoden möjliggör en snabbare och mer kostnadseffektiv utveckling av nya behandlingar för flera olika cancerformer. Nu vill bolaget utveckla konceptet där ett av målen är att få fram en läkemedelskandidat, som man kan ta vidare till tidiga djurförsök.

Isabella Millings
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -