Fidelity Sustainable Water & Waste Fund A Acc USD
Fidelity Sustainable Water & Waste Fund steg 1,9 procent i april - American Water Works största innehavet (Finwire)

2021-06-14 10:42
Fonden Fidelity Sustainable Water & Waste Fund A Acc USD steg 1,9 procent i april, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 1,6 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 13,4 procent och är därmed bättre än index som har ökat 10,8 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Velislava Dimitrova och Cornelia Furse.

"Portföljförvaltarna strävar efter att investera i globala företag som verkar inom utformning, tillverkning eller försäljning av produkter och tjänster som används i samband med vatten- och avfallshanteringssektorerna. Strategin har en stödjande miljö som säkras av globala stortrender som befolkningstillväxt, miljöbegränsningar, stödjande förordningar, graden av urbanisering och globalt förmögenhetsskapande", skriver Fidelity inledningsvis.

Fondens totala kapital uppgick vid månadsskiftet till 2 306 miljoner dollar utspritt på 45 innehav. Av innehaven hade 37 procent ett börsvärde som översteg 10 miljarder dollar.

De två sektorer med störst exponering var industri och samhällstjänster där 49,3 respektive 18,4 procent av kapitalet var allokerat.

Den geografiska fördelningen var i stort fokuserad mot USA där 50,1 procent av fondens tillgångar var investerade. I övrigt var det relativt jämn exponering då Japan var näst största marknad med 11,4 procent allokerat kapital.

De tre största innehaven i portföljen var American Water Works, Aalberts och Interpump med portföljvikter på 4,3, 3,6 respektive 3,3 procent.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Fidelity Sust Water &... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -