Case Fair Play
Case Fair Play ökade 0,68 procent i maj - durationen uppgick till 0,54 år (Finwire)

2021-06-14 10:55
Fonden Case Fair Play steg 0,68 procent i maj. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 4,97 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Andreas Rask.

Förvaltaren skriver inledningsvis att årets femte månad nu är avslutad och att börsen även i maj slutade på plus. "Månaden inleddes med extremt volatila marknader där det på dagsbasis var uppgångar och nedgångar om över en procent. Mycket tal om inflationsoro samt rekyloro var antagligen drivande samt fenomenet 'sell in may and go away'. Vidare under månaden lugnade dock det slagiga humöret på marknaden ner sig och det har tickat på relativt stabilt uppåt. Råvarupriserna ligger på rekordnivåer och det blir intressant hur detta tar sig i uttryck i kommande Q2 rapporter", skriver Rask.

Angående den bredare ekonomiska utvecklingen nämner förvaltaren att konjunkturprognoser från flera håll i världen antyder en betydligt snabbare återhämtning av BNP-tillväxten än vad tidigare prognoser gett sken av. Samtidigt har dock dessa positiva framtidsutsikter varvats med viss inflationsoro och lite lägre aktivitet på andrahandsmarknaden, uppger förvaltaren.

Vad gäller primärmarknaden menar Rask däremot att aktiviteten där varit betydligt mycket högre från såväl nya som gamla bekanta emittenter.

Under månaden köpte fonden obligationer i Addvise.
Durationen i fonden uppgick vid månadsskiftet till 0,54 år. Kreditratingen i fonden låg på BB. Andelen investment grade uppgick till 36,01 procent.


[Tabell 1]

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Case Högräntefond A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -