Case All Star
Case All Star ökade 1,08 procent i maj - köpt aktier i JM och M8G (Finwire)

2021-06-14 11:21
Fonden Case All Star steg 1,08 procent i maj, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 1,12 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 19,08 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Andreas Rask.

Angående börsens rörelser i maj skriver Rask att månaden inledningsvis var mycket volatil där det på dagsbasis var uppgångar och nedgångar om över en procent. Som eventuella bidragande faktorer till detta nämner förvaltaren en ökande inflationsoro samt fenomenet "sell in may and go away".

Vad gäller den bredare ekonomiska utvecklingen nämner förvaltaren att konjunkturprognoser från flera håll i världen antyder en betydligt snabbare återhämtning av BNP-tillväxten än vad tidigare prognoser gett sken av. Samtidigt har dock dessa positiva framtidsutsikter varvats med viss inflationsoro och lite lägre aktivitet på andrahandsmarknaden, uppger förvaltaren.

"Under månaden har vi sett fortsatt hög aktivitet på både börsintroduktioner och emissioner av olika typer. Det verkar inte vara något större problem att få in pengar i detta klimat och vi får hoppas att detta pengaflöde även genererar avkastning i slutändan, annars blir det dyra kronor som slösats när riskaptiten med dess potentiella blindhet lagt sig", skriver förvaltaren.

Under maj köpte fonden aktier i bland annat JM och M8G men minskade i Storytel.

Fondens största innehav var vid månadsskiftet Investor, Industrivärden och Hexagon med portföljvikterna 6,91, 4,84 respektive 4,47 procent.


[Tabell 1]

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Case All Star Småbolag A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -