Brilliant Future
IPO-aktuella Brilliant Future: Separationen från Wise Group kommer optimera affären (Finwire)

2021-06-14 11:24
Digitala undersökningsbolaget Brilliant Futures separation från koncernen Wise Group kommer kunna optimera affären och tillåta företaget att satsa på den egenutvecklade tekniska plattformen. Det säger vd Andreas Ferm i en intervju med Finwire.

- Det kommer tillåta oss att bygga vår organisation för tillväxt framåt, säger chefen för det noteringsaktuella bolaget.

Investeringarna i dessa planer kommer att möjliggöras av en kapitalinjektion om 40 miljoner kronor som tillkommer via ett aktieägartillskott i samband med noteringen. En kreditfacilitet om 27 miljoner kronor från tidigare moderbolaget har även erhållits.

Bolaget har just nu en teckningsperiod som löper fram till och med den 14 juni.

Fokuset för det nyseparerade bolaget kommer primärt att ligga på Sverige och övriga Norden där bolaget har cirka 400 kunder, men Ferm öppnar också upp för en mer internationell expansion:

- På sikt ser vi en potential i kunna att växa ytterligare ur ett geografiskt perspektiv, kommenterar bolagschefen.

Brilliant Future uppges utmärka sig från konkurrenter genom att sammanbinda perspektiv från både medarbetare och kunder i undersökningarna för att få en helhetsbild.

Bolaget har över 20 års erfarenhet i branschen, vilket sägs göra det lätt att jämföra sina kunders resultat mot en bred databas och för att göra informationen hanterbar och ge smarta rekommendationer.

- Vi vill hjälpa kunderna att använda data och dra slutsatser. Vi samlar flera miljoner svar varje år och kunderna kan jämföra sina data med många andra referenspunkter, berättar vd:n och fortsätter:

- Får man bara siffror i sig betyder det ingenting utan man måste kunna avgöra om det är bra eller dåligt genom att sätta det i relation till något annat och framförallt få hjälp i hur man ska agera på data för att få önskad effekt.

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Wise Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -