På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
STARK AVSLUTNING PÅ LUGN HANDEL, S&P 500 +0,2% (Direkt)

2021-06-11 22:12

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börserna summerade fredagens handel i överlag upp, efter en stark avslutning för S&P 500 och Nasdaqs kompositindex. Dow Jones industriindex presterade sämst med resultatet oförändrad.

Vid stängning var Dow Jones industriindex oförändrad vid 34.480, samtidigt som S&P 500 steg 0,2 procent 4.247. Tekniktunga Nasdaqs kompositindex var upp 0,4 procent till 14.069.

G7-länderna var på ett av deras möten överens om behovet av fortsatt finanspolitisk stimulans för deras länder. Fortsättningsvis trodde ledarna att den ökande inflationen efter nedstängningarna endast kommer vara temporär. De anser också att det borde finnas en långsiktig politik för att säkerställa "hälsan av de offentliga finanserna i framtiden".

Bland "meme"-aktierna, som pressades rejält på torsdagen, var utvecklingen blandad på fredagen. Gamestop ökade 6,2 procent, AMC adderade 15,4 procent, samtidigt som Clover Health, vilken fick titeln "meme"-aktie senare än de tidigare nämnda, handlades upp 4,8 procent.

Två passagerare har testats positiva för covid-19 på en av Royal Caribbeans kryssningar. Kryssningsbolaget har nyligen börjat att återinföra sina kryssningar i USA. Investerare såg negativt på nyheten och handlade ned aktien något.

Läkemedelsbolaget Biogen tappade 4,4 procent. UBS har höjt rekommendationen för aktien till köp från neutral, samtidigt som även Bernstein höjde aktien; från "market perform" till "outperform". Aktien inledde starkt, men tappade sedan farten. Den senaste veckan har aktien stigit något över 37 procent.

Molnbolaget Snow föll 3,4 procent. Bolaget presenterade nya finansiella mål under dess investerardag. Omsättningsmålet var 10 miljarder dollar i slutet till 2029, att jämföra fjolårets omsättning på 554 miljoner dollar.

Blackrock ökade 1,5 procent till kring 880 dollar efter att Deutsche Bank höjt riktkursen till 1.005 dollar, från tidigare 922. Banken gav Blackrockaktien en fortsatt köprekommendation.

Zoom fick också kursen påverkad av analyshus. RBC har inlett bevakning av videokommunikationsaktien med en "outperform"-stämpel och en riktkurs på 450 dollar. Analyshuset menar även att aktien är ett "top pick". "Framtidens arbete kommer sannolikt att vara hybrid och vi tror att Zoom kommer vara en viktig komponent för att möjliggöra den framtiden", resonerar RBC. Zoomaktien klättrade 5,7 procent till 366:40 dollar.

Den amerikanska tioårsräntan var upp 1 punkt till 1,45 procent.

Graf: S&P 500 fredag den 11 juni

Bildkälla: Infront

Casper Siren +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


Biogen Inc - I dag

{point.key}

GameStop Corp - I dag

{point.key}

Royal Caribbean Cruise... - I dag

{point.key}

AMC Entertainment Hold... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -