På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Bonnier
Noteringsaktuellt spelbolag riktar kritik mot Aftonbladet och Expressen (Finwire)

2021-06-11 11:03
Det noteringsaktuella spelbolaget Fsport inom vertikalen Daily fantasy sports (DFS) väljer att skicka ett öppet brev till Spelinspektionen. Detta med anledning av att dagstidningarna Aftonbladet och Expressen sägs erbjuda flera olika DFS-produkter utan svensk spellicens.

"En snabbkoll idag den 11 juni visar att Aftonbladet erbjuder, genom Swush ApS, tolv olika tävlingar inom managerspel. Det största, EM-elvan, har just nu över 31 000 lag anmälda. Det innebär att företaget Fsport, som har svensk spellicens sedan 2019, blir kraftigt förfördelat. Det är förstås tillräckligt svårt att konkurrera mot två stora mediebolag utan att dessutom behöva verka under tuffare villkor. Situationen blir ohållbar", skriver Fsport som beskriver sig själva som ett innovativt svenskt spelplattformsbolag.

De skriver vidare att de har under två års tid påtalat detta missförhållande för Spelinspektionen som ännu inte har agerat i denna fråga.

"Andra frågor har uppenbarligen haft högre prioritet. I november 2020 förtydligade myndigheten än en gång i ett utlåtande att inget spel med penninginsatser får arrangeras utan svensk spellicens, men trots detta har tidningarnas verksamhet snarast ökat i omfattning", skriver det onoterade spelbolaget.

Som en följd bedöms väsentliga belopp försvinna ur skattesystemet varje år vilket anses skapa en osäkrare spelmarknad, i tillägg till en mer ojämn spelplan.

Fsport förmedlade tidigare under våren att de siktar på en börsnotering senare i år på en lämplig marknadsplats. Bolaget är uppbackat av bland annat fotbollsprofilen Henrik ”Henke” Larsson.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Schibsted B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -