På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Attendo
Personal på Attendos äldreboende Långbroberg larmar (Finwire)

2021-06-11 12:29
Vård- och omsorgsbolaget Attendo är återigen aktuella i media, den här gången rörande äldreboendet på Långbroberg i Stockholm.

SVT Nyheter rapporterar om att äldre skriker av smärta på en obemannad avdelning nattetid, mat som gör att de boende rasar i vikt och äldre som tvingas lägga sig redan vid 16 på grund av personalbrist. Detta är en del av kritiken personalen nu riktar mot äldreboende på Långbroberg.

"Jag gråter ofta när jag går av mina arbetspass", säger en undersköterska till Expressen. Anställda har larmat om missförhållanden utan att de känner att de får gehör hos cheferna.
Samtidigt menar Attendos verksamhetschef Sanna Faily att 97 procent av boende var nöjda: "När Stockholm stad gjorde en individuppföljning i slutet av 2020 så fick vi resultatet att vi hade 97 procent nöjda boende. Vi vill alltid bli bättre och har säkert vissa brister. Vi är människor som jobbar med människor".

Isabella Millings
Nyhetsbyrån Finwire

Attendo - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -