På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
UPPGÅNGAR, TEKNIKAKTIER I TOPP, S&P 500 +0,5% (Direkt)

2021-06-10 22:21

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börserna handlades upp på torsdagen. Teknikaktier attraherade investerare när amerikanska långräntor backade.

Vid stängning var Dow Jones industriindex upp 0,1 procent till 34.466, samtidigt som S&P 500 ökade 0,5 procent 4.239. Tekniktunga Nasdaqs kompositindex stärktes 0,8 procent till 14.020.

Inflationssiffrorna för maj månad, som offentliggjordes före öppning, tilldrog sig stort intresse och visade att konsumentpriserna ökat mer än väntat. Förväntat enligt Trading Economics sammanställning var att KPI i USA skulle ha stigit med 4,7 procent i maj jämfört med motsvarande månad i fjol, men utfallet blev 5,0 procent.

"Ytterligare en överraskning på ovansidan men en viktig detalj är att mycket av prisökningarna är av övergångskaraktär, så jag tror inte att Fed-ledamöterna kommer att vara särskilt bekymrade", kommenterade Mizuhos seniorekonom Colin Asher till Reuters.

Amerikanska tioårsräntan steg initialt efter KPI-statistiken, men vände senare ner igen och handlades under 1,45 procent för första gången sedan i februari. Den sjunkande tioårsräntan gav stöd till teknikaktier, inte mist Google och Microsoft som steg 1,2 respektive 1,4 procent.

Signet Jewelers, en stor återförsäljare av danska Pandoras smycken, rusade nära 14 procent efter att bolaget presenterat en stark kvartalsrapport och höjt sina prognoser. För det första kvartalet i räkenskapsåret 2022, vände Signet till en större vinst än väntat och mer än dubblade den jämförbara försäljningen.

Pfizer steg 2,2 procent efter att USA:s president Joe Biden aviserat att USA ska finansiera tillverkning av 500 miljoner doser covid-19-vaccin, till ett värde av cirka 3,5 miljarder dollar, som ska skänkas till låginkomstländer.

Tesla kommer att börja leverera en ny prestandaversion av Model S för att konkurrera med de lyxmärken som kommit ut på banan inom elbilssegmentet, rapporterade Reuters. Aktien steg 1,9 procent.

Gamestop föll drygt 25 procent efter att bolaget aviserat intresse att emittera och sälja upp till 5 miljoner aktier. AMC Entertainment, en annan aktie som frekvent omnämns på Reddit-forumet Wallstreetbets, backade cirka 13 procent.

United Airlines uppges föra långt gångna samtal med Boeing om att köpa ett "betydande" antal flygplan, bland annat åtminstone 100 av modellen 737 Max. Källor med insyn uppgav för Bloomberg att samtalen är ett led i Uniteds arbete med en större uppgradering av sin flygplansflotta. Boeing steg 0,1 medan United backade 1,7 procent.

Original Bark Company, som säljer hundprodukter, har tagits upp till bevakning av Jefferies med en köprekommendation som motiveras med stark abonnemangstillväxt och en satsning på att använda varumärket inom nya kategorier. Aktien var upp 3,3 procent.

Den amerikanska tioårsräntan var ned 4 punkter till 1,45 procent.

Graf: S&P 500 torsdag den 10 juni

Bildkälla: Infront

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Boeing Co - I dag

{point.key}

Tesla Inc - I dag

{point.key}

AMC Entertainment Hold... - I dag

{point.key}

GameStop Corp - I dag

{point.key}

Microsoft Corp - I dag

{point.key}

Pfizer - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -