På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

IRRAS
KURS I EMISSIONEN BLEV 5 KR/A, TILLFÖRS CA 66 MLN KR (Direkt)

2021-06-10 23:20

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicinteknikbolaget Irras har genomfört den riktade emissionen av cirka 13 miljoner aktier som kommunicerades efter börsens stängning på torsdagen. Kursen fastställdes till 5 kronor per aktie vilket innebär att bolaget tillförs cirka 66 miljoner kronor före emissionskostnader.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Kursen i emissionen, som fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande, motsvarar en rabatt om cirka 12 procent från aktiens stängningskurs på torsdagen.

Investerare i den emissionen innefattar ett antal svenska och internationella nya såväl som befintliga aktieägare, däribland Fjärde AP-fonden, Bacara Holdings Limited, Lexington Holding Assets och Xanthopoulos Family Trust, uppger bolaget i pressmeddelandet.

Emissionen medför en utspädning om cirka 17 procent av antalet aktier och röster i bolaget.

Likviden från emissionen avses att användas till att säkerställa fortsatt genomförande av bolagets tillväxtstrategi, vilket inkluderar accelererad kommersialiseringen av produktportföljen i USA och EU och konvertering av Irraflow-system i utvärderingsfas till intäktsgenererande kommersiella centra. Vidare ska likviden gå till att stödja bolagets löpande verksamhet, enligt pressmeddelandet.

I samband med emissionen har bolaget åtagit sig att inte emittera ytterligare aktier under en period om 180 kalenderdagar.IRRAS - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -