IRRAS
KURS I EMISSIONEN BLEV 5 KR/A, TILLFÖRS CA 66 MLN KR (Direkt)

2021-06-10 23:20

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicinteknikbolaget Irras har genomfört den riktade emissionen av cirka 13 miljoner aktier som kommunicerades efter börsens stängning på torsdagen. Kursen fastställdes till 5 kronor per aktie vilket innebär att bolaget tillförs cirka 66 miljoner kronor före emissionskostnader.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Kursen i emissionen, som fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande, motsvarar en rabatt om cirka 12 procent från aktiens stängningskurs på torsdagen.

Investerare i den emissionen innefattar ett antal svenska och internationella nya såväl som befintliga aktieägare, däribland Fjärde AP-fonden, Bacara Holdings Limited, Lexington Holding Assets och Xanthopoulos Family Trust, uppger bolaget i pressmeddelandet.

Emissionen medför en utspädning om cirka 17 procent av antalet aktier och röster i bolaget.

Likviden från emissionen avses att användas till att säkerställa fortsatt genomförande av bolagets tillväxtstrategi, vilket inkluderar accelererad kommersialiseringen av produktportföljen i USA och EU och konvertering av Irraflow-system i utvärderingsfas till intäktsgenererande kommersiella centra. Vidare ska likviden gå till att stödja bolagets löpande verksamhet, enligt pressmeddelandet.

I samband med emissionen har bolaget åtagit sig att inte emittera ytterligare aktier under en period om 180 kalenderdagar.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -