På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Sinch
Sinch förvärvar Message Media för 10,75 miljarder kronor (Finwire)

2021-06-09 11:28
Kommunikationstjänstebolaget Sinch har tecknat bindande avtal att förvärva Message Media,
som är en leverantör av mobila meddelandetjänster för små och medelstora företag i USA, Australien, Nya Zeeland och Europa. Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår till 1,3 miljarder dollar på kassa- och skuldfri basis, varav Sinch betalar 1,1 miljarder dollar kontant och resterande del genom 1,13 miljoner nya aktier. Vid aktuell valutakurs på 8,27 kronor per dollar motsvarar detta en sammanlagd köpeskilling på 10,75 miljarder kronor.

Message Media har fler än 60 000 företagskunder och hanterar över 5 miljarder mobilmeddelanden per år.

- Med ett starkt erbjudande mot små och medelstora företag får vi nya tillväxtmöjligheter på en stor och växande marknad. När Message Media blir en del av Sinch har vi branschens främsta team och de bästa tänkbara förutsättningarna att nå framgång i marknaden, säger Oscar Werner, vd Sinch.

Message Media förväntas på rullande tolv månader per den 30 juni att nå en försäljning på 151 miljoner dollar, ett bruttoresultat på 94 miljoner dollar, och justerat ebitda-resultat på 51 miljoner dollar. Detta motsvarar en bruttomarginal på 63 procent och en ebitda-marginal på 34 procent. Verksamheten sysselsätter drygt 350 personer med huvudkontor i Melbourne, Australien.

Den organiska tillväxten i omsättning och bruttoresultat har varit omkring 22 procent per år under de senaste två åren, och bruttoresultatet i USA har växt över 40 procent om året.

Engångskostnader för integration vänta uppgå till 8 miljoner dollar över 18 månader.

Förvärvet sker till en värdering på företagsvärdet i relation till ebitda på 25,4 gånger före synergier. Denna beräkning baseras på en köpeskilling om 1,3 miljarder dollar och baseras på förväntat resultat på rullande tolv månader per den 30 juni.

Förvärvet kräver godkännande av relevanta konkurrensmyndigheter i Australien och USA.
Transaktionen förväntas att slutföras under andra halvåret 2021.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Sinch - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -