Creades
Creades avser notera spac på Nasdaq Stockholm i slutet av juni (Finwire)

2021-06-09 07:54
Investmentbolaget Creades avser att etablera ett spac-bolag på Nasdaq Stockholm och investera 375 miljoner kronor i bolaget i egenskap av sponsor. Totalt kommer spac-bolaget att ta in 2,5 miljarder kronor i samband med noteringen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget kommer att heta Creaspac, och det är ett så kallat förvärvsbolag eller spac (Special Purpose Acquisition Company). Planen är att man inom 36 månader ska förvärva ett onoterat bolag.

"Creades har under lång tid, mycket lönsamt, investerat i företag på såväl den noterade som den onoterade marknaden och har tack vare detta ett stort nätverk och kompetens som ger tillgång till unika investeringsmöjligheter. Genom noteringen av Creaspac kan institutioner och privatpersoner tillsammans med Creades förvärva ett onoterat framgångsrikt bolag och äga det i noterad miljö", säger Sven Hagströmer som är styrelseordförande i både Creades och Creaspac.

Inför den planerade noteringen har cornerstoneinvesterare, däribland Lannebo Fonder, PriorNilsson, Ramsbury Invest, SEB Investment Management och Swedbank Robur Fonder åtagit sig att teckna aktier motsvarande totalt cirka 40 procent av erbjudandet. Därtill kommer Creades del som kommer att uppgå till 15 procent. Sammantaget motsvarar teckningsåtaganden från både cornerstoneinvesterare och Creades totalt cirka 55 procent av erbjudandet.

Första dag för handel av Creaspacs aktier på Nasdaq Stockholm förväntas vara i slutet av juni 2021.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Creades A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -